Towers Net na Diskobolosu 2014

Kompanija Towers Net je osvojila Specijalnu nagradu na ovogodišnjem Diskobolosu. Nagrada je osvojena za Towers Net Defender – sistem za detekciju i prevenciju kiber (cyber) napada, koji su inženjeri Towers Net-a zajedno kolegama iz Japanske firme NG razvili.

2014-12-10-15-37-06

Više informacija o dodeli Diskobolos nagrade možete naći na www.jisa.rs.

Towers Net na IT-SA 2014 u Nirmbergu 07.-09.10.2014.

Naša kompanija Towers Net učestvovala je u na jednom od najvećih evropskih sajmova iz domena IT bezbednosti, IT-SA 2014 u Nirmbergu. Ovo je prvi put da je, među 384 provajdera iz 21 zemlje sveta, izlagala i kompanija iz Srbije. Cilj učestvovanja je bilo pretstavljanje sistema nove generacije za detekciju i sprečavanje kiber (cyber) napada, Towers Netender Defender – TND, potpuno novog proizvoda za područje Evrope. Naša kompanija je razvila ovaj proizvod u saradnji sa japanskom kompanijom Next Groove iz Japana i posebno ga prilagodila evropskom tržištu za čije je područje i vlasnik brenda.

teh-zivkovic_thumb

Trenutno smo u procesu formiranja distributivne mreže TND sistema za teritoriju Evrope, pa je konferencija IT-SA 2014 bila idealna prilika da se susretnemo sa evropskim kompanijama iz domena informacione bezbednosti i razgovaramo o mogućnosti dalje saradnje.

Ukoliko želite možete pročitati članak o našem prisustvu na IT-SA 2014 na sajtu PC Press magazina.

Početak procesa formiranja distributivne mreže za TND sistem za područje Evrope

Kompanija Towers Net je učešćem na konferenciji Infofest 2014 u Budvi, zvanično započela proces formiranja distributivne mreže za svoj novi sistem Towers Net Defender.

Towers Net Defender (TND) predstavlja sistem za prevenciju i zaštitu od sajber napada (Intrusion Prevention System, IPS). U pitanju je IPS tehnologija najnovije generacije realizovana u saradnji sa velikom Japanskom kompanijom. Sistem pruža zaštitu od svih do sada poznatih sajber napada na IP lokacije, a baza poznatih napada se stalno ažurira.

Towers Net doo, je vlasnik brenda: Towers Net Defender. Proizvod je eksluzivno namenjen i prilagođen tržištu Evrope. U toku su pregovori sa domaćim i inostranim distributerima, koji će proizvod distribuirati na domaće i Evropsko tržište. Već krajem avgusta meseca ove godine, očekuju se prvi ugovori o korišćenju Towers Net Defender servisa kod domaćih i stranih klijenata.

Ukoliko ste zainteresovani za korišćenje TND servisa za sopstvene potrebe, ili za njegovu distribuciju, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Za više informacija obratiti se na 011/266 24 44 ili peko kontakt forme dostupne na sajtu.

Towers Net na Infofestu 2014

Na konferenciji Infofest 2014 u Budvi predstavnici Towers Net-a su održali kompanijsku prezentaciju i prvi put u regionu i Evropi predstavili potpuno novi savremeni sistem za detekciju i prevenciju od kiber (cyber) napada. Prezentacija pod nazivom – Potreba i značaj sistema za detekciju i prevenciju pretnji slededeće generacije – Intrusion Prevention Systems (IPS) – Towers Net Defender – održana je prvog dana konferencije odnosno 29.09.2014. u 11:30h u Plavom salonu hotela Maestral.

Takođe, na poziv Ministarstva za elektronske komunikacije Crne Gore, aktivno učešće u radu konferencije uzelo je i Društvo za Informacionu bezbednost Srbije kao deo radne grupe za panel iz domena Infromacione bezbednosti. Rad na temu “Stanje IB u regionu – Kiber rat ili kiber mir” je predstavio predsednik ovog društva i osnivač naše kompanije Zoran Živković.

Kompanija Towers Net učešćem na konferenciji Infofest 2014 u Budvi, zvanično započinje proces formiranja distributivne mreže za svoj novi sistem Towers Net Defender. Više informacija o učešću Towers Net-a na Infofestu 2014 i o samoj konferenciji možete naći na Infofest sajtu.

Novi Towers Net sistem – Towers Net Defender

Towers Net doo. izlazi na tržište sa novim proizvodom, servisom Towers Net Defender, koji predstavlja sistem za prevenciju i zaštitu od sajber napada (Intrusion Prevention System, IPS).

Radi se o IPS tehnologiji najnovije generacije, a realizovana je u saradnji sa velikom Japanskom kompanijom. Sistem omogućuje zaštitu od svih do sada poznatih sajber napada na IP lokacije, a baza poznatih napada se stalno ažurira.

Towers Net doo, je vlasnik brenada: Towers Net Defender. Proizvod je eksluzivno namenjen i prilagođen tržištu Evrope. U toku su pregovori sa domaćim i inostranim distributerima, koji će proizvod distribuirati na domaće i Evropsko tržište. Već krajem avgusta meseca ove godine, očekuju se prvi ugovori o korišćenju Towers Net Defender servisa kod domaćih i stranih klijenata.

Ukoliko ima zainteresovanih za korišćenje servisa za sopstvene potrebe, ili za distribuciju servisa, otvoreni smo za razgovore o saradnji.

Za više informacija obratiti se na 011/266 24 44 ili preko kontakt forme dostupne na ovom sajtu.

Održan seminar „Savremena digitalna forenzička rešenja“

U Domu garde u Beogradu 24. juna 2014. godine održani su seminar i radionica pod nazivom „Savremena digitalna forenzička rešenja”. Događaj je imao za cilj da predstavi neka od najboljih svetskih rešenja iz domena digitalne forenzičke analize kao i novi pristup savremenim balističkim istražnim postupcima i metodama. Seminar je organizovala kompanija Towers Net kao regionalni partner britanske kompanije Forensic Pathways za područje zapadnog Balkana.

Događaju su prisustvovali eminentni IT stručnjaci iz bezbednosnih struktura naše vojske i policije, tužilaštva, veliki broj IT veštaka, kao i iz stručnajci sa naših fakulteta i civilnih struktura iz domena informacione bezbednosti.

Osnivač kompanije Foresic Pathways, Dr Richard Leary, zajedno sa osnivačem Towers Net-a Zoranom Živkovićem, održao je izuzetan seminar praćen velikim brojem pitanja i živom interakcijom sa domaćim stručnjacima. U prvom delu seminara predstavljene su osnove savremene digitalne forenzičke analize sa posebnim osvrtom na originalno patentirano rešenje za analizu fotografija i snimaka napravljenim pomoću savremenih digitalnih uređaja. Tom prilikom osnovne uvodne teze su bile:

 1.  Pretvaranje telekomunikacionih podataka u dokaze i bitne informacije za potrebe istraga i sudskih postupaka.
 2.  Identifikacija mobilnog telefona ili digitalne kamere kojom je kreirana digitalna slika.
 3.  Efektivni menadžment i korišćenje telekomunikacionih podataka u visokotehnološkim kriminalističkim jedinicama.
 4. 3D balistička analiza.

Nakon kratke pauze demonastrirane su mogućnosti konkretnih rešenja koje je razvila i patentirala britanska kompanija:

 • FPA – Forensic Phone Analyser
 • FIA – Forensic Image Analyser
 • FDX – Forensic Digital Exchange
 • ALIAS – Ballistics Analysis

Predstavljene su izvanredne mogućnosti rešenja za digitalnu forenzičku analizu svih poznatih tipova moblinih telefona i uređaja, koju danas koriste policija, advokati, tužioci i sudski veštaci u Velikoj Britaniji, Australiji, SAD i velikom broju zemalja EU.

Izuzetno veliku pažnju naših stručnjaka izazvala je prezentacija softvera za forenzičku analizu fotografija i video zapisa (FIA). Kako je saopštio dr Leary, pre par nedelja Skotland Jard je na osnovu ovog softverskog rešenja rešio veliki slučaj pedofilije u Britaniji, jer su nedvosmisleno uspeli da dokažu sa koje kamere, kog mobilnog telefona i u kom trenutku su kritični snimci nastali, kao i ko je te snimke prosleđivao dalje. Ovo je prvi slučaj da je neka osoba osuđena za pedofiliju gde se kao krucijalni dokaz tužilaštva koristio nalaz analitičara urađen na osnovu softvera za digitalnu analizu slike FIA. Početkom Jula se očekuje da ta presuda postane pravosnažna i da pedofil ode na dugogodišnju kaznu zatvora.

FDX – softver za arhiviranje i distribuciju digitalnih dokaza je takođe izuzetno rešenje koje standardizuje i u potpunosti rešava problem sakupljanja, čuvanja i distribuciju velikog broja digitalnih dokaza. U toku su pripreme za puštanje u rad ovog softverskog rešenja u Skotland Jardu i Interpolu i očekuje se da ovaj softver postane univerzalni servis za razmenu ove vrste podataka u Interpolovoj mreži.

S obziorm na izuzetnu efikasnost svih predstavljenih rešenja kao i na mogućnosti koje ova rešenja pružaju, pre svega istražnim i pravosudnim organima, očekuje se da naše službe reaguju i testiraju predstavljena rešenja. Kada se završi implementacija i testiranje softvera u Interpolu, naša kompanija će omogućiti dobijanje određenog broja licenci za demonstraciju rada softvera za analizu slike, a za sva preostala rešenja omogućiće se testiranje putem web aplikacije.

Zoran Živković, vlasnik naše kompanije koja je regionalni partner Forensic Pathways, objasnio je da je britanska kompanija pred našim stručnjacima, između ostalog, zato što su vrlo zainteresovani da deo razvoja prebace u Srbiju kroz neki od partnerskih oblika saradnje. Time bi se stvorili uslovi za zapošljavanje većeg broja naših mladih inženjera i analitičara na izuzteno atraktivnim poslovima.

Savremena rešenja za enkripciju najviše klase zaštite, 11.06.2014. Banja Luka

Drugog dana posete stručnog tima kompanije L3 TRL iz Velike Britanije, organizovan je identičan seminar sa naslovom „Zahtevi i savremena rešenja za enkripciju najviše klase zaštite” u hotelu Bosna u Banjaluci.

Seminaru su prisustvovali predstavnici svih kantonalnih MUP-va, predstavnici MUP-a Federacije BiH, predstavnici Armije BiH, OSA-e, IDEEA-e i drugi. Učesnici seminara su pohvalili organizaciju i visoki nivo seminara. Preliminarno je dogovoreno da se u narednim mesecima organizuje testiranje opreme.

Savremena rešenja za enkripciju najviše klase zaštite

U saradnji sa kompanijom L3 TRL iz Velike Britanije organizovali smo seminar pod nazivom „Zahtevi i savremena rešenja za enkripciju najviše klase zaštite”. Seminar je održan 10.06.2014. godine u Domu garde Vojske Srbije Topčider.

Šef prodaje kompanije L3 TRL Stiv Noble i IT inženjer Džek Kubijesa predstavili su CATAPAN uređaje za enkripciju najviše klase zaštite. Predstavljene su dve vrste CATAPAN uređaja: CATAPAN Global koji može da se koristi u najzahtevnijim sistemima bezbednosti i CATAPAN Mini koji je manjih dimenzija i korisiti se u mrežama nešto manjih dimenzija.

Seminaru su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva pravde, Bezbednosno – informativne agencije, Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost kao i eminentni stručnjaci iz oblasti bezbednosti mreža.

Towers Net kao regionalni predstavnik kompanije L3 TRL iz Velike Britanije, može da ponudi najsavremenija rešenja za enkripciju za potrebe državnih organa kao i rešenja za potrebe komercijalnih korisnika.

Kao posebnu ponudu izdvajamo mogućnost prilagođenja navedenih uređaja postojećim nacionalnim rešenjima. Kombinovanjem ovih uređaja i rešenja najnovije generacije sa našim rešenjima za generisanje ključeva kao i našim algoritmima za kodovanje, praktično bi se dobilo sopstveno nacionalno rešenje izuzetno velike moći i kapaciteta za zaštitu svih vrsta komunikacija sa potpunom kontrolom svih procesa.

Učešće Društva za informacionu bezbednost Srbije na konferenciji E-trgovina 2014, Palić

Društvo za informativnu bezbednost Srbije je učestvovalo na ovogodišnjem održavanju konferencije E-trgovina na Paliću, od 15. do 17. maja 2014.godine. Ova manifestacija je posvećena razvoju i popularizaciji domaćeg i regionalnog tržišta elektronske trgovine i poslovanja.

Na poziv organizatora, Društvo za informativnu bezbednost Srbije je učestvalo sa radom „Stanje informacione bezbednosti u svetu i Srbiji ili kako to drugi rade“. U prepunoj velikoj Sali na Paliću izlaganje predsednika ovog društva i osnivača naše kompanije Towers Net, Zorana Živkovića, je izazvalo veliku pažnju i konstruktivnu diskusiju nakon panela.

PDF – Prezentacija “Stanje informacione bezbednosti u Srbiji”

Sajt E-trgovine

Towers Net na konferenciji Technobank 2014

Na konferenciji Technobank 2014, jednoj od najvećih smotri rešenja i sistema iz IKT-a za finansijske intitucije, naša kompanija Towers Net je predstavila rešenja za zaštitu, monitoring i procenu rizika. Tom prilikom veliku pažnju izazavala su rešenja za siguran prenos podataka, zaštitu mobilnih platformi kao i najnoviji sistem za prevenciju i zaštitu od kiber napada koje nudimo i razvijamo sa našim partnerima iz Velike Britanije, Rusije i Japana:

 • Rešenje za kontrolu i zaštitu mobilnih korporativnih platformi – Safephone, Rusija
 • Uređaji za najviši stepen zaštite mreža i ICT sistema – Towers Net Arow Data Diode i Somerdata, Velika Britanija
 • Novu generaciju sistema za detekciju, prevenciju i zaštitu od kiber napada na fizičkom i aplikativnom nivou
  (New Generation Intrusion Prevention and Protection System +WAF) – Towers Net Defender
 • Rešenja za forenzičnu analizu ICT i mobilnih platformi – MD5 i Forensic-Pathways, Velika Britanija
 • Rešenja za enkripciju, analizu rizika, testiranje sigurnosti vaših sistema, bezbedno deljenje informacija i ICT resursa, Towers Net sa Deep Secure i Info-Assure UK