Društvo za informacionu bezbednost Srbije na konferenciji BizIT održalo predavanje na temu “Bitka za Zakon o informacionoj bezbednosti”

Drštvo za informacionu bezbednost Srbije učestvovalo je na konferenciji BizIT u Beogradu, 4. novembra 2015. godine. Ispred Društva prezentaciju na temu “Bitka za Zakon o informacionoj bezbednosti” održao je njegov osnivač i predsednik g. Zoran Živković.

bizit2015-073-1024x683

Društvo se od prvih dana svojeg postojanja zalaže da Srbija dobije adekvatan zakonski okvir o informacionoj bezbednosti, ukazujući na značaj ovog domena na ukupnu nacionalnu bezbednost naše zemlje. Na održanom predavanju, g. Živković je ukazao na posvećenost drugih zemalja razvoju i usavršavanu informacione bezbednosti. Većina njih je svoju IB regulativu počela da razvijaju pre više od 25 godina dok Sbija za sada ima samo jedan nacrt zakona.

bizit2015-205-680x1024

Srbija zaslužuje da ima dobar zakon o informacionoj bezbednosti, zakon koji će pre svega biti u funkciji strateških ciljeva nacionalne bezbednosti i u interesu svih njenih građana.

Primedbe i komentare Društva za informacionu bezbednost Srbije o Nacrtu zakona o informacionoj bezbednosti možete pročitati u ranijim vestima na našem sajtu.

Ukoliko želite možete preuzeti pdf verziju korišćene prezentacije: Bitka za zakon o informacionoj bezbednosti

Write a Comment