Balkanska Hidrometeorološka Konferencija

baron_logo

U Beogradu je juče uspešno održana “Balkanska Hidrometeorološka Konferencija” u organizaciji kompanije Baron iz Sjedinjenih Američkih Država, uz podršku predstavnika za Balkan kompanije EIC iz Atine i naše kompanije Towers Net kao lokalnog predstavnika.

fotorcreated1

Tokom konferencije predstavljena su rešenja kompanije Baron kao jedne od vodećih svetskih kompanija iz domena hidrometeorološke prognostike i proizvodnje rešenja iz hidrometeorologije. Prezentacije su održali izvršni podpredsednik Baron kompanije Rob Baron Junior, potpredsednik nadležan za područje Evrope Mr. Bernard Kirby i vođa naučnog tima Džon Mekhenri. Tokom 25 godina uspešnog poslovanja postali su jedan od svetskih lidera u ovoj oblasti i ostvarili uspešnu saradnju sa najznačajnijim organizacijama i kompanijama u svetu poput Federalne uprave za avijaciju i Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država, kompanija Boeing i Locheed Martin, televizijskih mreža FOX, ABS i NBC, kao i mnogih drugih zemalja.

fotorcreated22

Svojim prisustvom konferenciju su podržali zamenik gradonačelnika Grada Beograda gospodin Andrija Mladenović, predstavnici Republičkog hidrometorološkog zavoda Srbije, Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, RHMZ Republike Srpske, Direktorata civilnog vazduhopolovstva Srbije, Ministarstva unutrašnih poslova- sketora za vanredne situacije, Ministarstva odbrane, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Makedonije, beogradskog i novosadskog univerziteta, Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi, Geografskog instituta“Jovan Cvijić“ i instituta „Dr. Mlan Jovanović Batut“, predstavnici medija i mnogi drugi.

Događaj su ispratili i predstavnici medija.

Ukoliko želite možete preuzeti agendu konferencije:
Agenda Balkanske Hidrometeorološke Konferencije

Društvo za informacionu bezbednost Srbije na konferenciji BizIT održalo predavanje na temu “Bitka za Zakon o informacionoj bezbednosti”

Drštvo za informacionu bezbednost Srbije učestvovalo je na konferenciji BizIT u Beogradu, 4. novembra 2015. godine. Ispred Društva prezentaciju na temu “Bitka za Zakon o informacionoj bezbednosti” održao je njegov osnivač i predsednik g. Zoran Živković.

bizit2015-073-1024x683

Društvo se od prvih dana svojeg postojanja zalaže da Srbija dobije adekvatan zakonski okvir o informacionoj bezbednosti, ukazujući na značaj ovog domena na ukupnu nacionalnu bezbednost naše zemlje. Na održanom predavanju, g. Živković je ukazao na posvećenost drugih zemalja razvoju i usavršavanu informacione bezbednosti. Većina njih je svoju IB regulativu počela da razvijaju pre više od 25 godina dok Sbija za sada ima samo jedan nacrt zakona.

bizit2015-205-680x1024

Srbija zaslužuje da ima dobar zakon o informacionoj bezbednosti, zakon koji će pre svega biti u funkciji strateških ciljeva nacionalne bezbednosti i u interesu svih njenih građana.

Primedbe i komentare Društva za informacionu bezbednost Srbije o Nacrtu zakona o informacionoj bezbednosti možete pročitati u ranijim vestima na našem sajtu.

Ukoliko želite možete preuzeti pdf verziju korišćene prezentacije: Bitka za zakon o informacionoj bezbednosti