Kompanija Towers Net na zasedanju Komiteta za bezbednost poslovanja u Parizu

Na ovonedeljnom zasedanju Komiteta za bezbednost poslovanja kao jedne od najvažnijih radnih grupa u okviru IBC (International Business Congress) održanog 3. decembra u Parizu na poziv organizatora prisustvovao je osnivač naše kompanije Zoran Živković i tom prilikom je održao predavanje “Nova generacija sistema za prevenciju i odbranu od kiber napada”.

pariz-predavanje-ibc2

Radni naziv skupa je bio “Nove bezbednosne pretnje za sektor energetike (nafta i gas: kiber bezbednost, radikalizacija i terorizam” a domaćin ovog skupa je bila francuska renomirana kompanija Engie.

slike-iz-pariza-001

U radu skupa prigodnim predavanjima su učestvovali najviši rukovodioci iz domena bezbednosti renomiranih kompanija kao što su gospodin Jean Filipe Berilon, Stariji potpredsednik zadužen za bezbednost u kompaniji Global Gas & LNG ENGIE; gospodin James Lorge, direktor bezbednosti kompanije Shell za područje Evrope i Bliskog Istoka, gospodin Brice Clemente generalni direktor kompanije Ineo, gospodin Andreas Bohmer potpredsednik HSSE, E.ON Global, gospodin Vsevold Kazakov, direktor za odbranu i bezbednost za područje Evrope u Airbus Group, a radom komiteta je rukovodio predsednik komiteta gospodin Sergey Khomyakov, generalni direktor za bezbednost kompanije Gazprom Neft.

Balkanska Hidrometeorološka Konferencija

baron_logo

U Beogradu je juče uspešno održana “Balkanska Hidrometeorološka Konferencija” u organizaciji kompanije Baron iz Sjedinjenih Američkih Država, uz podršku predstavnika za Balkan kompanije EIC iz Atine i naše kompanije Towers Net kao lokalnog predstavnika.

fotorcreated1

Tokom konferencije predstavljena su rešenja kompanije Baron kao jedne od vodećih svetskih kompanija iz domena hidrometeorološke prognostike i proizvodnje rešenja iz hidrometeorologije. Prezentacije su održali izvršni podpredsednik Baron kompanije Rob Baron Junior, potpredsednik nadležan za područje Evrope Mr. Bernard Kirby i vođa naučnog tima Džon Mekhenri. Tokom 25 godina uspešnog poslovanja postali su jedan od svetskih lidera u ovoj oblasti i ostvarili uspešnu saradnju sa najznačajnijim organizacijama i kompanijama u svetu poput Federalne uprave za avijaciju i Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država, kompanija Boeing i Locheed Martin, televizijskih mreža FOX, ABS i NBC, kao i mnogih drugih zemalja.

fotorcreated22

Svojim prisustvom konferenciju su podržali zamenik gradonačelnika Grada Beograda gospodin Andrija Mladenović, predstavnici Republičkog hidrometorološkog zavoda Srbije, Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, RHMZ Republike Srpske, Direktorata civilnog vazduhopolovstva Srbije, Ministarstva unutrašnih poslova- sketora za vanredne situacije, Ministarstva odbrane, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Makedonije, beogradskog i novosadskog univerziteta, Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi, Geografskog instituta“Jovan Cvijić“ i instituta „Dr. Mlan Jovanović Batut“, predstavnici medija i mnogi drugi.

Događaj su ispratili i predstavnici medija.

Ukoliko želite možete preuzeti agendu konferencije:
Agenda Balkanske Hidrometeorološke Konferencije

Društvo za informacionu bezbednost Srbije na konferenciji BizIT održalo predavanje na temu “Bitka za Zakon o informacionoj bezbednosti”

Drštvo za informacionu bezbednost Srbije učestvovalo je na konferenciji BizIT u Beogradu, 4. novembra 2015. godine. Ispred Društva prezentaciju na temu “Bitka za Zakon o informacionoj bezbednosti” održao je njegov osnivač i predsednik g. Zoran Živković.

bizit2015-073-1024x683

Društvo se od prvih dana svojeg postojanja zalaže da Srbija dobije adekvatan zakonski okvir o informacionoj bezbednosti, ukazujući na značaj ovog domena na ukupnu nacionalnu bezbednost naše zemlje. Na održanom predavanju, g. Živković je ukazao na posvećenost drugih zemalja razvoju i usavršavanu informacione bezbednosti. Većina njih je svoju IB regulativu počela da razvijaju pre više od 25 godina dok Sbija za sada ima samo jedan nacrt zakona.

bizit2015-205-680x1024

Srbija zaslužuje da ima dobar zakon o informacionoj bezbednosti, zakon koji će pre svega biti u funkciji strateških ciljeva nacionalne bezbednosti i u interesu svih njenih građana.

Primedbe i komentare Društva za informacionu bezbednost Srbije o Nacrtu zakona o informacionoj bezbednosti možete pročitati u ranijim vestima na našem sajtu.

Ukoliko želite možete preuzeti pdf verziju korišćene prezentacije: Bitka za zakon o informacionoj bezbednosti

Balkanska Hidrometeorološka Konferencija

Kompanija Baron iz Sjedinjenih Američkih Država, uz podršku predstavnika za Balkan kompanije EIC iz Atine i naše kompanije Towers Net kao lokalnog predstavnika, organizuje “Balkansku hidrometeorološku konferenciju” u Metropol u Beogradu. Konferencija će biti održana 12. novembra 2015. godine u hotelu Metropol u Beogradu, sa početkom u 9 časova.

baron_logo
Kompanija Baron je jedna od vodećih svetskih kompanija iz domena hidrometeorološke prognostike i proizvodnje rešenja iz hidrometeorologije. Tokom 25 godina uspešnog poslovanja postali su jedan od svetskih lidera u ovoj oblasti i ostvarili uspešnu saradnju sa najznačajnijim organizacijama i kompanijama u svetu poput Federalne uprave za avijaciju i Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država, kompanija Boeing i Locheed Martin, televizijskih mreža FOX, ABS i NBC, kao i mnogih drugih zemalja, organizacija i kompanija u svetu. Ispred Barona na konferenciji će učestvovati izvršni potpredsednik kompanije Bob Baron Junior, potpredsednik zadužen za razvoj Mr Rik Brasvel, potpredsednik nadležan za Evropu Mr. Bernard Kirby kao i nekoliko vodećih razvojnih inženjera.

Ciljevi Balkanske hidrometeorološke konferencije su:

  1. Doprinos efektivnim odgovorima na rešavanje problema i izazova savremene hidrometeorološke situacije u svetu i regionu,
  2. Podeliti iskustva, rešenja i mehanizme iz domena savremene hidrometeorologije koje je kompanija Baron stekla i implemetirala širom sveta,
  3. U cilju što efikasnijeg rešavanja problema iz domena sagledati mogućnost unapređenja koordinacije, saradnje i integracije između svih relevantnih aktera na nacionalnom, regionalnom i međuregionalnom nivou uključujući zainteresovane strane iz redova akademske zajednice, javnog i privatnog sektora i stručne zajednice.

Konferencija je namenjena rukovodiocima i stručnjacima iz relevantnih institucija uključujući ministarstva unutrašnjih poslova, odbrane, poljoprivrede, saobraćaja, hidrometeorološke institucije i agencije, timove za vanredne situacije i druge iz našeg regiona (Srbija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija i Slovenija).

Ukoliko želite možete preuzeti agendu konferencije:
Agenda Balkanske Hidrometeorološke Konferencije

Towers Net je postala lokalni predstavnik kompanije Baron Services

Potpisivanjem zvaničnog ugovora 12. Oktobra 2015. godine između kompanije Towers Net i kompanije EIC (predstavnik kompanije Baron za jugoistočnu Evropu), naša kompanija je zvanično postala regionalni lokalni predstavnik kompanije Baron Services iz SAD.

baron_logo
Kompanija Baron je jedna od vodećih svetskih kompanija iz domena hidrometeorološke prognostike i proizvodnje rešenja iz hidrometeorologije. Tokom 25 godina uspešnog poslovanja postali su jedan od svetskih lidera u ovoj oblasti i ostvarili uspešnu saradnju sa najznačajnijim organizacijama i kompanijama u svetu poput Federalne uprave za avijaciju i Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država, kompanija Boeing i Locheed Martin, televizijskih mreža FOX, ABS i NBC, kao i mnogih drugih zemalja, organizacija i kompanija u svetu.Kompanija Baron je najveći svetski proizvođač meteoroloških radara u svetu, obim njihove proizvodnje i prodaje premašuje ukupnu porizvodnju svih ostalih svetskih proizvodjača zajedno.

 Magazin PC Press i portal eKapija o Kursu informacione bezbednosti za nastavnike nagrađene Diskobolos nagradom

Magazin PC Press i portal eKapija izvestili su o Kursu informacione bezbednosti koji je održala naša kompanija sa Društvom za informativnu bezbednost Srbije za najbolje nastavnike informatike srednjih škola nagrađenih Diskobolos nagradom.

Kompanija “Towers Net”, zajedno sa Društvom za informacionu bezbednost Srbije, održala je 25. avgusta Kurs informacione bezbednosti za najbolje nastavnike informatike u 2014. godini – dobitnike nagrade “Diskobolos”. Tom prilikom svi nagrađeni nastavnici i njihove škole dobili su i komplet knjiga iz domena informacione bezbednosti i savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao i besplatan kurs za po jednog učenika. Kompanija je, kao dobitnik nagrade “Diskobolos” 2014. godine za savremeni sistem za prevenciju i detekciju napada Towers Net Defender (TND sistem), odlučila da na ovaj način pomogne dalji razvoj ove oblasti u Srbiji.

– PC Press

Više možete pročitati na sajtu PC Press-a ili na portalu eKapija.

Kurs informacione bezbednosti za nastavnike nagrađene Diskobolos nagradom

Kompanija Towers Net, zajedno sa Društvom za informacionu bezbednost Srbije, održala je 25.8.2015. godine Kurs informacione bezbednosti nastavnicima nagrađenim Diskobolos nagradom za najbolje nastavnike informatike u Srbiji 2014. godine. Svim nagrađenim nastavnicima i njihovim školama tom prilikom je naša kompanija poklonila komplet knjiga iz domena Informacione bezbednosti i savremenog IKT-a kao i besplatan kurs za nagrađene nastavnike i po jednog učenika iz nagrađenih škola. Kao dobitnik nagrade Diskobolos 2014. godine za savremeni sistem za prevenciju i detekciju napada Towers Net Defender (TND sistem), uvažavajući izuzetnu važnost nastave iz savremenih IKT –a, odlučili smo se da na način na koji to najbolje možemo pomognemo dalji razvoj ove oblasti u Srbiji.

I ovaj besplatni kurs iz osnova informacione bezbednosti je deo napora naše kompanije i Društva za informacionu bezbednost Srbije da se u našoj zemlji podigne svest o savremenim IKT sistemima i izuzetnom značaju informacione bezbednosti u doba sve veće ekspanzije tehnologije i transformacije našeg industrijskog društva u informaciono društvo.

Kurs je održan u prostorijama naše kompanije po planu i programu koji je koncipiran prilikom dodele nagrade i čini ga 5 osnovnih tema : Kiber bezbednost (Cyber Security), Tehnički aspekt zaštite objekata i informacija (Protection Objects and Information of Technical Means of Reconnaissance), Kriptografija, kriptoanaliza i steganografija (Secret Systems), Informaciona bezbednost u domenu softvera i operativnih sistema (Information Security of operating Systems and Software Security) i Savremena rešenja i sistemi iz oblasti Informacione bezbednosti (The Modern Cyber Security Systems and Solutions). Sadržaj predavanja je imao prevashodno sa cilj da stvori osnovnu bazu znanja za dalji rad. Predavanja u okviru kursa održali su mr Zoran Živković, dipl.inž, prof. dr Slobodan Petrović, prof. dr Boško Rodić, dr Milenko Ostojić i dipl. ing. Stevan Sinkovski kao članovi Društva za informacionu bezbednost Srbije, MSc Nataša Simić i MSc Nevena Miladinović iz Towers Net kompanije.

predavanje

Nažalost, zbog obaveza nisu mogli da prisustvuju kursu svi nagrađeni nastavnici i učenici, tako da su bili prisutni nastavnici iz beogradske srednje Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” gospođa Jasna Ristić, kruševačke Gimnazije gospođa Aleksandra Filipović, aleksinačke Gimnazije gospodin Nebojša Lazarević i aleksinačke srednje Poljoprivredne škole “Šumatovac” gospodin Slaviša Petrović. Na naše veliko zadovoljstvo profesori su sa sobom poveli i tri đaka iz svojih škola pa smo imali priliku da ista predavanja održimo Nikoliji Božinovski, učenici aleksinačke srednje Poljoprivredne škole “Šumatovac”, Milosavljević Aleksandru, učeniku aleksinačke Gimnazije i Nebojši Simiću učeniku beogradske srednje Elektrotehničke škole “Nikola Tesla”. Saznavši tom prilikom da je Nebojša Simić osvajač srebrne medalje na svetskom takmičenju mladih inovatora u Turskoj, gde je za svoj kriptografski algoritam “Nautilus” osvojio srebrnu medalju, te da se kriptografijom bavi od od sedmog razreda osnovne škole. U cilju stimulacije za dalji rad neplanirano smo mu poklonili knjigu A.Trifonija “Čudesni svet šifara” i pozvali ga da se pridruži aktivnostima Društva za Informacionu bezbednost Srbije. Posebno nas je obradovala činjenica da je odbio zlatnu medalju jer je bio uslovljen da originalni kod svog algoritma preda organizatoru takmičenja. Odlučio je da svoj originalni kod sačuva.

zajednicka-slika

Nakon završetka kursa svi nagrađeni nastavnici i učenici dobili su sertifikate a druženje je završeno prigodnim koktelom uz dogovor da naša kompanija i DIBS održe master časove u svim nagrađenim školama za sve učenike i profesore na neku od najaktuelnijih i najvažnijih tema iz domena savremenih IKT sistema i informacione bezbednosti.

Kompanija Towers Net i Društvo za informacionu bezbednost Srbije

Večernje novosti pišu o Nacrtu zakona za informacionu bezbednost

Predsednik Društva za informacionu bezbednost Srbije i osnivač naše kompanije Towers Net, Zoran Živković, kao i dr Milenko Ostojić i prof. dr Slobodan Petrović dali su izjave za jučerašnji broj Večernjih novosti. Tema je bila Nacrt zakona o informacionoj bezbednosti:

Srbija je jedina evropska zemlja koja još nema zakon o informacionoj bezbednosti, kojim bi se garantovala nepovredivost ličnih i drugih podataka pojedinaca, firmi, udruženja i organa, koje čuvaju u kompjuterskim bazama, internim mrežama, internet-prepisci… Posle višegodišnjeg insistiranja Društva za informacionu bezbednost, prednacrt zakona konačno se pojavio na javnoj raspravi, koja je nedavno završena. Međutim, iz nje je izašao sa puno primedaba.

– Sa stvaranjem pravnih okvira, Srbija dobija bezbedan i pouzdan internet i ostale sisteme komunikacije, zaštićene podatke, daleko niži rizik od krađe podataka i prevare svake vrste, uključujući i krađe novca elektronskim putem. Uključivanjem u svetsku zajednicu i svetske organizacije iz tog domena značajno se smanjuje mogućnost zloupotrebe društvenih mreža, svaki nasrtaj na najmlađe generacije, zloupotreba društvenih mreža, poput “Fejsbuka” i “Tvitera”, uključujući i slučajeve pedofilije – objašnjava za “Novosti” Zoran Živković, predsednik Društva za informacionu bezbednost.

Ostatak teksta možete pročitati na sajtu Večernjih novosti.

Nacrt zakona o informacionoj bezbednosti – komentar Društva za informacionu bezbednost Srbije

Pod pokroviteljstvom naše kompanije Društvo za informacionu bezbednost Srbije gotovo čitavu deceniju, od prvih dana svog neformalnog postojanja pa zatim formalnog, čini sve kako bi Srbija dobila svoju Strategiju informacione bezbednosti, svoj Zakon o informacionoj bezbednosti i svoje ravnopravno mesto u svetskoj kiber zajednici, pre svega kroz osnivanje CERT-a i njegovo uključivanje u svetsku mrežu.

Predložen Nacrt zakona o informacionoj bezbednosti Društvo je vrlo detaljno analiziralo i svoje predloge, sugestije i komentare dostavilo radnoj grupi Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i većini učesnika javne rasprave.

Ukoliko ste zainteresovani, komentar Društva za informacionu bezbednost Srbije Nacrta zakona o informacionoj bezbednosti možete preuzeti u PDF formi na narednom linku: PDF – Nacrta zakona o informacionoj bezbednosti – primedbe i komentari DIBS-a

Towers Net na sajmu InfoSecurity Europe u Londonu 02.-04.06.2015.

Na jednom od najvecih svetskih sajmova i konferencija iz oblasti informacione bezbednosti – InfoSec Europe u Londonu od 2. do 4. juna 2015, zajedno sa našom partnerskom kompanijom iz Japana, predstavili smo naš zajednički sistem za detekciju i prevenciju kiber napada – Towers Net Defender.518cb06f-c406-4e80-8244-9a28a71d6be6-large

Tom prilikom je naš štand posetio veliki broj kompanija i profesionalaca iz domena informacione bezbednosti zainteresovani za TND sistem i mogućnost da postanu distributeri za područje na kome rade. Na osnovu veoma pozitivnih reakcija i velikog broja upita verujemo da ćemo vrlo brzo uspostaviti distributersku mrežu na području UK i Irske a postoji mogućnost da se otvore pregovori sa još nekoliko zemalja.

20150603_114015

Konferencija je istovremeno bila odlična prilika da se vidimo sa svim našim partnerima iz UK, razmenimo mišljenja i dogovorimo dalje pravce delovanja i saradnje. Takođe, brojni seminari, paneli i prezentacije su znatno pomogli da unapredimo naša saznanja iz domena Informacione bezbednosti te da kontinuirano pratimo najmodernija rešenja i savremena kretanja u ovoj oblasti.